Cine şi de ce?

Sunt Alexandra Dobrescu, am 28 de ani, sunt medic rezident dermatovenerolog în centrul universitar Bucureşti şi deţin contul de Instagram @derma.mum (numit iniţial @mom_ing_around), unde am început să scriu în februarie 2019. Sunt mama lui “Zmeurel”, care a împlinit recent 2 ani, sunt om… în continuă formare. Îmi ador copilul şi cred că el reprezintă cea mai valoroasă contribuţie pe care o pot aduce acestei lumi. Îmi iubesc meseria şi încă învăţ să înot cu capul la suprafaţă în vastitatea sa…

Am devenit mamă la finalul primului an de rezidenţiat şi dintr-un vârtej, am ajuns într-altul, unde am avut acelaşi sentiment de pipernicire în faţa noutăţii şi a imensităţii informaţionale şi practice… dar începerea activităţii pe Instagram mi-a dat cumva un sens, mi-a dat satisfacţie pe mai multe planuri. Platforma m-a pus în legătură cu fiinţe incredibile, cărora le mulţumesc că există. Postările mele, pe care am încercat să le documentez cât am putut de bine, m-au pus faţă în faţă cu anumite informaţii, m-au forţat să caut, să cercetez, să îmi pun întrebări…să învăţ, practic. Ceea ce a fost un mare plus în perioada postpartum.

Instagram este un loc drag, unde îmi petrec o parte din timp, încercând să nu îl privez pe copil de atenţia şi de timpul meu. (a se citi: petrec timp acolo mai ales când doarme el) 

Aleg acum să fac ceva mai mult, anume un blog în legătură cu acel cont, unde să pot păstra mai bine informaţiile pe care le adun şi le sintetizez pentru oricine este interesat. Un blog unde să am libertatea să scriu (fără limită de caractere per postare), unde articolele nu se pierd în neant, în fluxul imens de informaţii ce rulează zi de zi, ci pot fi găsite şi citite ceva mai uşor.

Da, poate că sunt … nimeni, poate că sunt abia la început de drum, poate că am mii de boli de înţeles, văzut, citit, dar mica fracţiune despre care am citit, pe care am înţeles-o, întrebările pe care le-am avut eu însămi şi la care am reuşit să îmi răspund… toate acestea aleg să vi le prezint şi vouă. Poate vă este util… Poate vă va fi cumva benefică o informaţie, o idee.

Aş dori să am mintea absorbantă a băiatului meu… din păcate nu o (mai) am, dar mă voi strădui. Pas cu pas. Bucată cu bucată. Orice mic pas este un semn de evoluţie.

Bun venit aici, la mine ‘acasă’. Sper să îţi placă şi să îţi fie cu folos timpul petrecut aici. Vei găsi cât de curând pe acest blog informaţii medicale documentate despre sarcină, postpartum, îngrijirea pielii şi nu numai… 

Sper să îţi fie util ceea ce vei găsi aici şi dacă da, nu ezita să oferi un link şi altora cu potenţial de a fi interesaţi de subiectele prezentate.

Toate cele bune,

Alexandra.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s